Om Lions

Välgörenhet både på hemmafronten och ute i världen.

När människor med omsorg för sitt samhälle och den värld vi lever i kavlar upp ärmarna och jobbar tillsammans för en bättre vardag, gör vi skillnad.

Lions Club är en världsomspännande organisation med medlemsklubbar på lokal nivå, där alla jobbar enligt samma motto: Alla insamlade medel går till välgörenhet!

Det stämmer – inom Lions har vi inte medlemsutgifter och anställda som äter upp våra insamlade medel, utan allt arbete sker ideellt. Därför går de pengar vi samlar in direkt till nytta.

Lions samlar in pengar till förmån för det lokala samhället och för internationella stödpaket. En del av våra insamlade medel går till den internationella organisationen för att kunna nyttjas t ex vid en naturkatastrof, där det behövs insatser direkt. Då har Lions medel att göra denna insats med.

Men vi jobbar även mycket lokalt. Då en person eller familj hamnar i trångmål och får svårt att klara dagen, samtidigt som det ibland finns luckor i hur samhällsskyddet skall fungera – då kan en lokal Lionsklubb göra skillnad.

Om Lions Club Mariehamn

Lions Club Mariehamn är den äldsta lionsklubben på Åland och registrerades 1.11.1955.
Aktiviteterna samlar och engagerar medlemmarna i det allmänna humanitära arbetet. För att ytterligare stärka den interna gemenskapen ordnas program för medlemmarna och deras familjer: utflykter, idrottsevenemang, kulturella begivenheter, etc.
För att hålla en nära och god kontakt med näringsliv och andra delar av samhället representerar våra medlemmar en stor spridning av yrkeskategorier. Dessutom görs företagsbesök och hålls föredrag om aktuella ämnen.
För att bli medlem i klubben förutsätts att man är en myndig mansperson, med gott renommé. Dessutom måste man föreslås av någon, som redan är medlem.
Klubbmöten hålls 2:a onsdagen i månaden på Hotell Arkipelag.

Fadderklubb – LC Turku-Åbo
Internationell vänklubb – LC Norrtälje, Sverige
Antal medlemmar – 53

MÖJLIGA STÖD

Ett presentkort till mat

Detta är ett vanligt sätt att hjälpa dem i tillfälligt trångmål. Ett presentkort till lokala livsmedelsbutiken ger både flexibilitet och möjlighet.

Stipendier

Att stöda ungdomar att följa sitt kall, är ett vanligt sätt att stöda lokalsamhället.

Vi tar fakturan

Då räkningarna hopar sig, påminnelserna haglar och socialen säger nej, då kan Lions ta en faktura ur högen för att hjälpa till.

Paket-köp

.Ibland kan Lions komma åt bra paketpriser på viktiga hjälpmedel för de som inte har medel själva. T ex köptes vinter-paket med gångstavar och isdubbar för äldre i Mariehamn under 2019.

INSAMLINGAR

1a maj-marknaden

Sedan 1970

Ett .välkommet event på Åland är den årliga 1a maj-marknaden. i staden. Lions Club Mariehamn samlar under våren in saker för försäljning via loppmarknad och auktion, samt erbjuder kaffestuga och lotter.

Julmarknad

Sedan 2000

På Finlands självständighetsdag startar Lions Club Mariehamn med firandet tidigt – genom en marknad på torget i Mariehamn. Det finns allehanda läckerheter till försäljning, samt underhållning och lotter.

Dansbandsgalan

Sedan 2008

I vintermörkret lyser Lions Club Mariehamn upp stämningen med en dansbandsgala i februari varje år. Vi har tagit några av de mest populära svenska dansbanden till Åland och bjudit upp till en fantastisk kväll. Alltid slutsåld!

Slemmerntippningen

Sedan 1956

Vårt äldsta projekt för att samla in pengar. Tippa på när isen lossar på Slemmern, utanför Mariehamn. Detta är ett mycket populärt lotteri.

Har du en bra idé om vad Lions kan hjälpa till med?

%d bloggare gillar detta: